Hogy született meg a BrewNuts?
2022 őszén részt vettünk egy párizsi élelmiszer-kiállításon, ahol a végtelen szerencsénk pont a magyar kézműves sörök mellé tette le a mi standunkat. Amikor az első nap már reggel 10-kor hallottuk a sörösdoboz jellegzetes szisszenő hangját, mikor kinyitják, már sejtettük, hogy nagyon szórakoztató 5 nap vár ránk. Nem is tévedtünk... A jó hangulat tehát adott volt, és itt ismerkedtünk meg mélyrehatóbban a Fehér Nyúl söreivel is.
Az öt emlékezetes nap után azonban vissza kellett térni a valóságba és a karácsonyi őrületbe, de sok-sok ötlet kavargott már ekkor is a fejünkben.
A karácsonyi hajtás elmúltával, januárban (nálunk mindig az év eleje a termékfejlesztés ideje) immár kipihenten és tervekkel tele kerestük meg Álmosékat, hogy mit szólnának, ha közösen fejlesztenénk ki a sörök mellé szánt magkeverékeket.
Nem várt nyitottság és lelkesedés fogadta az ötletünket, így mi is beléptünk a Fehér Nyúl üregébe, hogy mélyrehatóbban megismerkedjünk a kézműves sörök világával.
Az üzemünkben fellelhető rengetegféle olajos mag, fűszerek és aszalt gyümölcsök csak arra vártak, hogy a sörök is mellett is megmutathassák a sokszínűségüket. Álmoséktól megtanultunk, hogy a söröket hogyan csoportosíthatjuk, milyen ízjegyek jellemzőek az egyes sörfajtákra, és ebből kiindulva készítettük el az első körös mintákat – mintegy 17 féle keveréket (side note: nem volt egyszerű feladat végigkóstolni ennyi magot a sokféle sörrel, ennyit mondhatunk). Ebből a második kóstoló körre maradt 10, majd ezekből született meg a négy végleges keverék négyféle sörtípushoz: Pils, IPA, gyümölcsös és desszertsörökhöz.
Mindegyik magkeverék kellemesen fűszeres, egyszerre kissé édes és sós, és annyira finomak, hogy szerintünk nem csak sör mellé fogjátok fogyasztani őket. Ismerkedjetek meg velük
Add to cart Add to cart Add to cart Add to cart
Tóth Melinda