Egészséges nass: banán pop (banán nyalóka)

A cake pop nagyon nagy hipe volt pár éve, és népszerűsége azóta is töretlen. Egy valamirevaló esküvőt nem is lehet megtartani színben harmonizáló cake popoktól és macaronoktól roskadozó desszertasztal nélkül. És ahogy az lenni szokott, a cake popnak az alternatív változatai is megjelentek – mindenféle tök szuper és ötletes egészséges nass formájában. A Pinterest tele van ezekkel, teljes el lehet benne veszni… Íme tehát az első számú kedvenc. (Pontos receptet nem írok, nem méricskéltem, mert annyira egyszerű.)
Hozzávalók:
banán
mandulavaj/kakaós mogyorókrém/vegán mogyorókrém/kesuvaj
jó minőségű (legalább 70%-os) étcsokoládé
díszítéshez: szórócukor, manduladarabok, liofilizált málna (pl. innen) stb.
hurkapálca
A banánt felkarikázzuk, összeragasztjuk egy kevés mandulavajjal vagy mogyorókrémmel (nagyobb mennyiség esetén érdemes nyomózsákból nyomni rá a krémet, nem késsel kenegetni). Hurkapálcát nyomunk bele (a 2 banánszelet közé, a krémbe), és sütőpapírral fedett tálcán berakjuk a fagyasztóba kb. fél órára. Ha megdermedtek a nyalókák, az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, és belemártjuk a fagyos banán nyalókákat, majd azonnal megszórjuk a kívánt díszítéssel (nagyon hamar megdermed a csoki). Fagyasztóban kell tartani (ha a banán kiolvad, folyós lesz), de érdemes pár percet várni, mielőtt megesszük.